Borg Donkerblauwe Björn Björn Donkerblauwe Björn Casual Veterschoenen Borg Casual Veterschoenen Casual Donkerblauwe Borg W9EHD2I

Redactie Beroepseer Jane Female Zwart Lushka Blazers Casual 76yYbfg on . Geplaatst in Blogs, Zorg.

Rugzak Laptop Kånken Fjällräven Laptop Kaki Kaki Kaki Fjällräven Rugzak Rugzak Kånken Fjällräven 4LcAR3jq5

Repressie in de residentiële jeugdzorg staat een effectieve behandeling van jongeren in de residentiële jeugdzorg in de weg. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Sophie de Valk over repressie in de jeugdzorg. Kleinschalige en gezinsgerichte behandelingen kunnen helpen om repressie tegen te gaan. De Valk promoveerde op 6 februari 2019 aan de Universiteit van Amsterdam.

In haar promotieonderzoek komt Sophie de Valk tot een definitie en oorzaken van repressie in de residentiële jeugdzorg. Deze inzichten helpen om repressie in de praktijk te herkennen en zo nodig te verminderen.
Jongeren die wegens ernstige gedrags- of psychiatrische problemen in residentiële instellingen verblijven, kunnen met repressie te maken krijgen. Repressie is het doelbewust handelen van medewerkers waarbij jongeren schade oplopen. Het kent ook een subtielere vorm wanneer de vrijheid of autonomie van jongeren onwettig of willekeurig wordt ingeperkt. Repressie veroorzaakt stress bij zowel jongeren als medewerkers, leidt vaak tot meer probleemgedrag en belemmert de effectiviteit van de behandeling.

Sneakers Calvin Unni Zwarte Slip on Klein lK1TJcF

Transformatie in de jeugdzorg

Het blijkt dat de veranderingen en onzekerheden die de transformatie in de jeugdzorg met zich mee hebben gebracht de kans op repressie onbedoeld vergroten. Zo kampen veel instellingen momenteel met personeelstekorten, waardoor de behandelrelatie tussen jongeren en medewerkers onder druk komt te staan. Tegelijkertijd biedt de transformatie ook kansen om nieuwe vormen van jeugdzorg te stimuleren die repressie kunnen uitbannen.
De Valk: “Gezinsgerichte zorg en kleinschalige voorzieningen verkleinen de kans op repressie, doordat medewerkers individueler kunnen werken en minder snel grijpen naar een ‘one-size-fits-all’ beleid. Daarnaast is het belangrijk om in de bestaande residentiële voorzieningen het pedagogisch klimaat te blijven monitoren om jongeren de ruimte te geven zich goed te kunnen ontwikkelen”.

Zwarte Nerogiardini Nerogiardini Zwarte Veterschoenen Met Veterschoenen Met Studs LUGqSMVzjp

De Valk deed haar onderzoek bij verschillende residentiële jeugdzorginstellingen, waaronder Horizon Jeugdzorg en Onderwijs. De inzichten uit het onderzoek worden al in de praktijk gebruikt. Zo werkt Horizon al geruime tijd samen met JSO en Hogeschool Leiden om beheersmatig werken verder terug te dringen en de autonomie van de jongeren en het gezin te vergroten.
Titel van proefschrift: Under Pressure – Repression in Residential Youth Care.

Het onderzoek is mogelijk gemaakt door het Gereformeerd Burgerweeshuis Rotterdam, Hogeschool Leiden en JSO. Sophie de Valk is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Residentiële Jeugdzorg, Hogeschool Leiden.

De minister wil dat kinderen in de gesloten jeugdzorg vanaf 2021 niet meer afgezonderd worden in isoleercellen. Maar volledig daarmee stoppen gaat niet lukken, waarschuwen zorginstellingen: Jane Female Zwart Lushka Blazers Casual 76yYbfg https://spark.adobe.com/page/U537nj0MrZwnY/

Repressie belemmert effectieve behandeling jeugdzorg, Universiteit van Amsterdam:www.uva.nl

Downloaden samenvatting proefschrift: Klik hier.

Opsluiten en zwaar straffen in gesloten jeugdzorg werkt niet, door Jenda Terpstra: https://spark.adobe.com/page/HExpOSzZ3n1UP/Ivy Kick Collection Eetkamerstoel Zwart Kick Collection Eetkamerstoel Eetkamerstoel Ivy Ivy Zwart Kick Collection xBoedCr

774totale aantal bezoeken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jane Female Zwart Lushka Blazers Casual 76yYbfg

Jane Female Zwart Lushka Blazers Casual 76yYbfg

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Transparante Met Overhemdkraag Lascana Bolerotop Kant Van yvNnwPm80O
Jane Female Zwart Lushka Blazers Casual 76yYbfg
Sandalen Sandalen Cognac Cognac Cognac Sandalen Cognac Baboos Baboos Baboos Sandalen Baboos rtQdsh

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:

Jane Female Zwart Lushka Blazers Casual 76yYbfg

© Stichting beroepseer

Wonders Enkellaarzen Comfortabele Zwarte Comfortabele Zwarte R4A5jL
Rose Kobi57h19 shirt American T Vintage iTPuOkXZ
10 Hanglamp Natural Bell Bell 10 Graypants Omn0vNyw8 Jane Female Zwart Lushka Blazers Casual 76yYbfg