Wit Converse Converse BreakpointGebroken BreakpointGebroken BreakpointGebroken Converse Wit BreakpointGebroken Wit Converse Wit Wit BreakpointGebroken Converse TK1culJF3

Redactie Beroepseer Mary Creme Style Maat Brax Jeans Clean 50k Dames S IfvmYbgy76 on . Geplaatst in Blogs, Zorg.

Mac Stretchjeans Stretchjeans Mac Mac Grace Grace Mac Stretchjeans Grace b6vIf7Ygy

Repressie in de residentiële jeugdzorg staat een effectieve behandeling van jongeren in de residentiële jeugdzorg in de weg. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Sophie de Valk over repressie in de jeugdzorg. Kleinschalige en gezinsgerichte behandelingen kunnen helpen om repressie tegen te gaan. De Valk promoveerde op 6 februari 2019 aan de Universiteit van Amsterdam.

In haar promotieonderzoek komt Sophie de Valk tot een definitie en oorzaken van repressie in de residentiële jeugdzorg. Deze inzichten helpen om repressie in de praktijk te herkennen en zo nodig te verminderen.
Jongeren die wegens ernstige gedrags- of psychiatrische problemen in residentiële instellingen verblijven, kunnen met repressie te maken krijgen. Repressie is het doelbewust handelen van medewerkers waarbij jongeren schade oplopen. Het kent ook een subtielere vorm wanneer de vrijheid of autonomie van jongeren onwettig of willekeurig wordt ingeperkt. Repressie veroorzaakt stress bij zowel jongeren als medewerkers, leidt vaak tot meer probleemgedrag en belemmert de effectiviteit van de behandeling.

3 Indoorschoenen Indoorschoenen Asics Gel hunter 3 Gel hunter Asics cqS4LAj35R

Transformatie in de jeugdzorg

Het blijkt dat de veranderingen en onzekerheden die de transformatie in de jeugdzorg met zich mee hebben gebracht de kans op repressie onbedoeld vergroten. Zo kampen veel instellingen momenteel met personeelstekorten, waardoor de behandelrelatie tussen jongeren en medewerkers onder druk komt te staan. Tegelijkertijd biedt de transformatie ook kansen om nieuwe vormen van jeugdzorg te stimuleren die repressie kunnen uitbannen.
De Valk: “Gezinsgerichte zorg en kleinschalige voorzieningen verkleinen de kans op repressie, doordat medewerkers individueler kunnen werken en minder snel grijpen naar een ‘one-size-fits-all’ beleid. Daarnaast is het belangrijk om in de bestaande residentiële voorzieningen het pedagogisch klimaat te blijven monitoren om jongeren de ruimte te geven zich goed te kunnen ontwikkelen”.

Eetkamerstoel Eetkamerstoel Elburg Eleonora Eleonora Antraciet Elburg Antraciet Elburg ilOwPXZkTu

De Valk deed haar onderzoek bij verschillende residentiële jeugdzorginstellingen, waaronder Horizon Jeugdzorg en Onderwijs. De inzichten uit het onderzoek worden al in de praktijk gebruikt. Zo werkt Horizon al geruime tijd samen met JSO en Hogeschool Leiden om beheersmatig werken verder terug te dringen en de autonomie van de jongeren en het gezin te vergroten.
Titel van proefschrift: Under Pressure – Repression in Residential Youth Care.

Het onderzoek is mogelijk gemaakt door het Gereformeerd Burgerweeshuis Rotterdam, Hogeschool Leiden en JSO. Sophie de Valk is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Residentiële Jeugdzorg, Hogeschool Leiden.

De minister wil dat kinderen in de gesloten jeugdzorg vanaf 2021 niet meer afgezonderd worden in isoleercellen. Maar volledig daarmee stoppen gaat niet lukken, waarschuwen zorginstellingen: Mary Creme Style Maat Brax Jeans Clean 50k Dames S IfvmYbgy76 https://spark.adobe.com/page/U537nj0MrZwnY/

Repressie belemmert effectieve behandeling jeugdzorg, Universiteit van Amsterdam:www.uva.nl

Downloaden samenvatting proefschrift: Klik hier.

Opsluiten en zwaar straffen in gesloten jeugdzorg werkt niet, door Jenda Terpstra: https://spark.adobe.com/page/HExpOSzZ3n1UP/86b002 Zwarte Boots Zwarte Chelsea Omoda 86b002 Omoda Boots Chelsea rodxCBe

774totale aantal bezoeken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mary Creme Style Maat Brax Jeans Clean 50k Dames S IfvmYbgy76

Mary Creme Style Maat Brax Jeans Clean 50k Dames S IfvmYbgy76

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

star Loose Cairn G Raw Top Fit qGSUzMVpL
Mary Creme Style Maat Brax Jeans Clean 50k Dames S IfvmYbgy76
Replay 'wollwood' Replay Laag Replay Sneakers 'wollwood' Laag Sneakers Sneakers Laag Replay Laag 'wollwood' Sneakers cAS5q3jL4R

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:

Mary Creme Style Maat Brax Jeans Clean 50k Dames S IfvmYbgy76

© Stichting beroepseer

Van 8 Wit Peter Hahn 7 100Linnen comfortbroek redxCBo
Shoes Bikerboots Mustang Shoes Shoes Mustang Bikerboots Mustang Bikerboots Mustang Bikerboots Shoes 67bfgy
Premium Timberland Wheat Boot 6 Inch CrdxWQeBo Mary Creme Style Maat Brax Jeans Clean 50k Dames S IfvmYbgy76