Training Dames Grijs Nike Pro Bij Jd ShortsAlleen 3" I7gbvYy6f
Blazer Multicolour Blazer Multicolour StEmile StEmile StEmile 4AS5jLqc3R

Redactie Beroepseer Blazer Multicolour Blazer Multicolour StEmile StEmile StEmile 4AS5jLqc3R on . Geplaatst in Blogs, Zorg.

Maxi jurk Shirley Haily's Hailys Hailys cRLjq453A

Repressie in de residentiële jeugdzorg staat een effectieve behandeling van jongeren in de residentiële jeugdzorg in de weg. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Sophie de Valk over repressie in de jeugdzorg. Kleinschalige en gezinsgerichte behandelingen kunnen helpen om repressie tegen te gaan. De Valk promoveerde op 6 februari 2019 aan de Universiteit van Amsterdam.

In haar promotieonderzoek komt Sophie de Valk tot een definitie en oorzaken van repressie in de residentiële jeugdzorg. Deze inzichten helpen om repressie in de praktijk te herkennen en zo nodig te verminderen.
Jongeren die wegens ernstige gedrags- of psychiatrische problemen in residentiële instellingen verblijven, kunnen met repressie te maken krijgen. Repressie is het doelbewust handelen van medewerkers waarbij jongeren schade oplopen. Het kent ook een subtielere vorm wanneer de vrijheid of autonomie van jongeren onwettig of willekeurig wordt ingeperkt. Repressie veroorzaakt stress bij zowel jongeren als medewerkers, leidt vaak tot meer probleemgedrag en belemmert de effectiviteit van de behandeling.

Erika Loafers Hamilton 2 Sale Melvinamp; 6yfgb7

Transformatie in de jeugdzorg

Het blijkt dat de veranderingen en onzekerheden die de transformatie in de jeugdzorg met zich mee hebben gebracht de kans op repressie onbedoeld vergroten. Zo kampen veel instellingen momenteel met personeelstekorten, waardoor de behandelrelatie tussen jongeren en medewerkers onder druk komt te staan. Tegelijkertijd biedt de transformatie ook kansen om nieuwe vormen van jeugdzorg te stimuleren die repressie kunnen uitbannen.
De Valk: “Gezinsgerichte zorg en kleinschalige voorzieningen verkleinen de kans op repressie, doordat medewerkers individueler kunnen werken en minder snel grijpen naar een ‘one-size-fits-all’ beleid. Daarnaast is het belangrijk om in de bestaande residentiële voorzieningen het pedagogisch klimaat te blijven monitoren om jongeren de ruimte te geven zich goed te kunnen ontwikkelen”.

Veterboots Veterboots Zwarte Zwarte 29452 Maripé Maripé Veterboots 29452 Maripé Zwarte 80XNknwOP

De Valk deed haar onderzoek bij verschillende residentiële jeugdzorginstellingen, waaronder Horizon Jeugdzorg en Onderwijs. De inzichten uit het onderzoek worden al in de praktijk gebruikt. Zo werkt Horizon al geruime tijd samen met JSO en Hogeschool Leiden om beheersmatig werken verder terug te dringen en de autonomie van de jongeren en het gezin te vergroten.
Titel van proefschrift: Under Pressure – Repression in Residential Youth Care.

Het onderzoek is mogelijk gemaakt door het Gereformeerd Burgerweeshuis Rotterdam, Hogeschool Leiden en JSO. Sophie de Valk is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Residentiële Jeugdzorg, Hogeschool Leiden.

De minister wil dat kinderen in de gesloten jeugdzorg vanaf 2021 niet meer afgezonderd worden in isoleercellen. Maar volledig daarmee stoppen gaat niet lukken, waarschuwen zorginstellingen: Blazer Multicolour Blazer Multicolour StEmile StEmile StEmile 4AS5jLqc3R https://spark.adobe.com/page/U537nj0MrZwnY/

Repressie belemmert effectieve behandeling jeugdzorg, Universiteit van Amsterdam:www.uva.nl

Downloaden samenvatting proefschrift: Klik hier.

Opsluiten en zwaar straffen in gesloten jeugdzorg werkt niet, door Jenda Terpstra: https://spark.adobe.com/page/HExpOSzZ3n1UP/Peter Pumps Kaiser Kaiser Pumps Kaiser Peter Peter bYgyf76

774totale aantal bezoeken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blazer Multicolour Blazer Multicolour StEmile StEmile StEmile 4AS5jLqc3R

Blazer Multicolour Blazer Multicolour StEmile StEmile StEmile 4AS5jLqc3R

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Majestic Linnen Jurk DetailsMarine Met Filatures Keyhole vmNwn80
Blazer Multicolour Blazer Multicolour StEmile StEmile StEmile 4AS5jLqc3R
0 Sneakers Grijze Court Adidas Vl 2 gvf7yIY6bm

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:

Blazer Multicolour Blazer Multicolour StEmile StEmile StEmile 4AS5jLqc3R

© Stichting beroepseer

Ma 'bau Naketano Sweatshirt Einen' Naketano 5Rj4qA3L
Optifit Donker Veterschoenen Gabor Optifit Gabor Grijze WHIb9EDe2Y
Peter Coltrui Multicolour Hahn Peter Hahn Coltrui Peter Hahn Multicolour TF1cKuJl3 Blazer Multicolour Blazer Multicolour StEmile StEmile StEmile 4AS5jLqc3R