Aldo Top 6990Multi Martins Orsay Martin's 3L4qR5Aj
Bpc Mouw In Lange Zwart Bonprix Collection Dames Blazer v8nm0wON

Redactie Beroepseer Bpc Mouw In Lange Zwart Bonprix Collection Dames Blazer v8nm0wON on . Geplaatst in Blogs, Zorg.

Bench Bench Homewear Sterrenprint Met Jumpsuit Homewear Sterrenprint Jumpsuit Met OPXTlkwuZi

Repressie in de residentiële jeugdzorg staat een effectieve behandeling van jongeren in de residentiële jeugdzorg in de weg. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Sophie de Valk over repressie in de jeugdzorg. Kleinschalige en gezinsgerichte behandelingen kunnen helpen om repressie tegen te gaan. De Valk promoveerde op 6 februari 2019 aan de Universiteit van Amsterdam.

In haar promotieonderzoek komt Sophie de Valk tot een definitie en oorzaken van repressie in de residentiële jeugdzorg. Deze inzichten helpen om repressie in de praktijk te herkennen en zo nodig te verminderen.
Jongeren die wegens ernstige gedrags- of psychiatrische problemen in residentiële instellingen verblijven, kunnen met repressie te maken krijgen. Repressie is het doelbewust handelen van medewerkers waarbij jongeren schade oplopen. Het kent ook een subtielere vorm wanneer de vrijheid of autonomie van jongeren onwettig of willekeurig wordt ingeperkt. Repressie veroorzaakt stress bij zowel jongeren als medewerkers, leidt vaak tot meer probleemgedrag en belemmert de effectiviteit van de behandeling.

Jasje Jasje Heine Heine Doorgestikt Doorgestikt Heine zqUVGSMp

Transformatie in de jeugdzorg

Het blijkt dat de veranderingen en onzekerheden die de transformatie in de jeugdzorg met zich mee hebben gebracht de kans op repressie onbedoeld vergroten. Zo kampen veel instellingen momenteel met personeelstekorten, waardoor de behandelrelatie tussen jongeren en medewerkers onder druk komt te staan. Tegelijkertijd biedt de transformatie ook kansen om nieuwe vormen van jeugdzorg te stimuleren die repressie kunnen uitbannen.
De Valk: “Gezinsgerichte zorg en kleinschalige voorzieningen verkleinen de kans op repressie, doordat medewerkers individueler kunnen werken en minder snel grijpen naar een ‘one-size-fits-all’ beleid. Daarnaast is het belangrijk om in de bestaande residentiële voorzieningen het pedagogisch klimaat te blijven monitoren om jongeren de ruimte te geven zich goed te kunnen ontwikkelen”.

12 Hanglamp Bola Messing Disc Pablo DWHI9E2Y

De Valk deed haar onderzoek bij verschillende residentiële jeugdzorginstellingen, waaronder Horizon Jeugdzorg en Onderwijs. De inzichten uit het onderzoek worden al in de praktijk gebruikt. Zo werkt Horizon al geruime tijd samen met JSO en Hogeschool Leiden om beheersmatig werken verder terug te dringen en de autonomie van de jongeren en het gezin te vergroten.
Titel van proefschrift: Under Pressure – Repression in Residential Youth Care.

Het onderzoek is mogelijk gemaakt door het Gereformeerd Burgerweeshuis Rotterdam, Hogeschool Leiden en JSO. Sophie de Valk is als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Residentiële Jeugdzorg, Hogeschool Leiden.

De minister wil dat kinderen in de gesloten jeugdzorg vanaf 2021 niet meer afgezonderd worden in isoleercellen. Maar volledig daarmee stoppen gaat niet lukken, waarschuwen zorginstellingen: Bpc Mouw In Lange Zwart Bonprix Collection Dames Blazer v8nm0wON https://spark.adobe.com/page/U537nj0MrZwnY/

Repressie belemmert effectieve behandeling jeugdzorg, Universiteit van Amsterdam:www.uva.nl

Downloaden samenvatting proefschrift: Klik hier.

Opsluiten en zwaar straffen in gesloten jeugdzorg werkt niet, door Jenda Terpstra: https://spark.adobe.com/page/HExpOSzZ3n1UP/Steve Madden Veterlaarsjes Steve Veterlaarsjes Madden Steve Veterlaarsjes Madden Steve kiTwOZPXu

774totale aantal bezoeken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bpc Mouw In Lange Zwart Bonprix Collection Dames Blazer v8nm0wON

Bpc Mouw In Lange Zwart Bonprix Collection Dames Blazer v8nm0wON

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terpol Fauteuil ZwartDonkergroen Fauteuil Liv Terpol ZuOXikP
Bpc Mouw In Lange Zwart Bonprix Collection Dames Blazer v8nm0wON
Dad Bullboxer Bullboxer Dad Bullboxer Dad Dad Sneakers Sneakers Sneakers Dad Bullboxer Sneakers Bullboxer tdhQrBsCx

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:

Bpc Mouw In Lange Zwart Bonprix Collection Dames Blazer v8nm0wON

© Stichting beroepseer

Guido Maria Kretschmer Maria Guido Maria Vest Guido Vest Kretschmer QrdxWCEeBo
Dames Blauw Short In Rainbow Rainbow Dames Y6gbf7yv
Scapa Licht Met veter Beige Boots Rits DIWEH29 Bpc Mouw In Lange Zwart Bonprix Collection Dames Blazer v8nm0wON